Over mij

Foto Boris Schoenmaker

Hi. Mijn naam is Boris Schoenmaker. Ik ben consultant en coach. In mijn vrije tijd ben ik sporten, lezen, schilderen of op reis naar een warm land.

Ik help ambitieuze professionals die weinig motivatie voelen om gezond en sportief te leven. Ik help hen om consistent te sporten en beter te eten, zodat ze zich gezond en energiek voelen en een betere balans ervaren tussen hun persoonlijke en professionele leven.

Daarom helpt mijn coachingprogramma om een nieuwe identiteit op te bouwen met positieve gewoontes. Zodat terugval in oude patronen niet mogelijk is en je door blijft gaan als het tegen zit. Dit noem ik ook wel de Change Catalyst spelen in je eigen leven.

Mijn filosofie is dat we allemaal een Change Catalyst in ons hebben die ons kan helpen om te veranderen. Maar deze kunnen we alleen activeren met de juiste mindset en kennis van onze zwaktes, blinde vlekken en valkuilen.

Hierbij maak ik gebruik van de kleurentheorie Spiral Dynamics, waarmee ik inzicht geef in de elementen van verandering die nodig zijn om een katalysator te spelen. Zodat je jezelf op het juiste pad kan zetten en daadwerkelijk succesvol kan veranderen.

longW2T

De Filosofie van Change Catalyst

We weten allemaal wat we moeten doen om gezonder en vitaler te leven. Dit is makkelijk om te bedenken. Het gaat dus niet om de plannen, maar om de uitvoering. Hoe zorgen we er voor dat we doorzetten zodra we geen motivatie hebben, of zodra het even tegen zit?

Daarvoor heb ik Change Catalyst opgezet. Om anderen praktisch advies te geven over leefstijlverandering en lange termijn motivatie.

Kortom, ik geloof dat wij allemaal een Change Catalyst in onszelf hebben die we kunnen activeren om daadkrachtiger te leven.

Daarom is een Change Catalyst ...

Iemand die met dagelijkse actie en daadkracht aan zijn doelen werkt

Iemand die zonder afleiding of zelfsabotage door blijft gaan

Iemand die met een helder toekomstbeeld naar succes streeft

Iemand die bewust en gebalanceerd de juiste prioriteiten kan stellen

Iemand die met positiviteit goed om kan gaan met tegenslagen

En met de juiste activatie zit er een Change Catalyst in ons allemaal.

Korte bio

Vroeger voelde ik me niet fit en wist ik eigenlijk niet zo goed hoe ik een gezonde optimale leefstijl kon opbouwen. Ik wist dat het belangrijk was om meer aandacht te schenken aan een goede gezondheid en mentale fitheid.

Zo begon mijn zoektocht op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, fysiek en mentaal. Hierdoor stelde ik mezelf bijna dagelijks de vraag:

"Hoe kan ik doelgericht resultaten behalen, met acties en gewoontes die passen in mijn dagelijks leven?"

Langzaam realiseerde ik me dat deze resultaatgerichte mindset en ambitie met sport me in alle vlakken van het leven verder heeft gebracht.

Kortom, sporten, gezond eten, mediteren, werken aan me vitaliteit - al deze nieuwe gewoontes maakten mij bewust van mijn eigen krachten en drijfveren om te streven naar succes.

Ik had mijn persoonlijke formule gekraakt om in welke situatie dan ook met kleine dagelijkse acties grote doelen te bereiken.

foto3
20220709_120900

Daarom staat coaching bij mij in het teken van praktisch advies geven om deze formule voor jezelf te ontdekken. Zodat ook jij stapgewijs nieuwe 'micro' gewoontes kan opbouwen die je helpen om je doelen te bereiken.

Dat is het uiteindelijke doel voor mij als coach. Om jouw intrinsieke motivatie te activeren, zodat je met energie je fit voelt en intens gepassioneerd voor je doelen blijft streven. Dat je durft om onzeker te zijn en toch door te gaan.

Het is dus geen 'quick fix' maar solide plan van aanpak, dat gebundeld met jouw motivatie er voor zal zorgen dat je je fit en gefocust zal voelen.

Samen kijken we naar je voeding, sportpatroon, productiviteit, en welke acties jij kan implementeren in je dagelijkse leefstijl.

De weg naar Succes

We zien het te vaak gebeuren. We stellen doelen, maar we komen ze niet na. Goal setting is dus niet het probleem. Dat is het makkelijke gedeelte. Het gaat om goal getting - gemotiveerd kunnen blijven voor de lange termijn. Alleen als je intrinsiek gemotiveerd bent kan je die ultieme beloning bereiken die ver in de toekomst ligt.

Het gaat dus niet om bedenken wat je moet doen. Dat kan iedereen. Een Change Catalyst is iemand die weet hoe die het gaat volhouden. Met kleine maar significante acties weten hoe je positief gestemd kan blijven en vastberaden kan streven naar die stip op de horizon.

Daarvoor heb ik ook een challenge ontwikkeld om je drijfveren te activeren. Met deze challenge kan jij een echte 'Change Catalyst' worden. Dit is iemand die daadkrachtig in actie kan komen, en consistent naar lange termijn doelen kan streven met vertrouwen in zichzelf. Ontdek vijf kleuren (drijfveren) in deze challenge die je bewust laten worden van je eigen persoonlijkheid, krachten en valkuilen.

Voor mij is dit de essentie van gedragsverandering - weten wat je natuurlijke sterktes en zwaktes zijn en hier op inspelen zodat je slim en duurzaam kan veranderen.

longW2T

"The decent method you follow beats the perfect method you quit

fotowebsite

Doelen zetten doen we dagelijks. Maar doorgaan wanneer we geen motivatie hebben is het moeilijkst.

Hoe goed kan jij omgaan met de tegenslagen, de beren op de weg, twijfels, problemen en overmacht die het moeilijk maken?

Want in plaats van de perfecte strategie zoeken gaat het meer om de uitvoering - jezelf kunnen katalyseren om door te gaan wanneer het telt.

Dus, ben jij een Change Catalyst?

longW2T
longW2T

Contact