Hoi, ik ben Boris Schoenmaker
Levensstijl adviseur & gedragsspecialist

Ik help mensen met het vinden van optimale vitaliteit en productiviteit door nieuwe gewoontes simpel en adopteerbaar te maken. Dit doe ik met praktisch advies rondom sport, voeding en de activatie van intrinsieke drijfveren, zodat men consistent en duurzaam aan lange termijn doelen kan werken. 

Foto Boris Schoenmaker10

Als consultant met een achtergrond in sport ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar de vraag:

- Hoe kunnen we onszelf activeren en motiveren om het beste uit ons leven te halen?

Ik zie het namelijk te vaak gebeuren dat men doelen wel stelt, maar ze simpelweg niet nakomt. Daarom is het mijn missie om kennis en tools te delen over hoe je je persoonlijke effectiviteit, besluitvaardigheid en levenskwaliteit kan verhogen.

Dit doe ik met praktische tips en strategieën waarmee je consistent aan lange termijn doelen kan werken richting een betere toekomst.

Het is mijn persoonlijke overtuiging dat iedere dag een kans is om 1% beter te worden en slimmere keuzes te maken. Het gaat namelijk om weten wanneer je motivatie en discipline nodig hebt, en hoe je met persoonlijke valkuilen en mentale obstakels omgaat zodra het even tegenzit.

"The decent method that you follow beats the perfect method that you quit" 

rakethome1transpr1234

Niet veel dingen hebben zoon grote impact op ons leven als het coronavirus. Onze goeie gewoontes uitgewist. Alles dicht en veel thuis. Het is dan makkelijk om de handdoek in de ring te gooien en te kiezen voor morgen in plaats van vandaag.

Maar het gaat dus juist om de tegenslagen, de beren op de weg, twijfels, problemen en overmacht die het moeilijk maken. Hou je het dan vol en hoe blijf je toewerken naar die stip op de horizon in plaats van terugvallen in je oude levenspatroon?

In mijn optiek is dit waar het om gaat bij ieder type levensverandering. Niet als jojo effect iets gaan doen en dan weer stoppen. De vraag is altijd;

Hoe bouwen we goeie gewoontes in onze identiteit?

Want het gaat er om dat je een strategie volgt die je ook uitvoert. Dat je iedere dag een beetje aan die nieuwe toekomst bouwt - en hoe eerder je start met goeie gewoontes en voornemens hoe beter.

Korte bio

Sporten, reizen en schilderen zijn mijn passie. In alle drie de gevallen ben ik namelijk bezig met iets creëren.

Of het nou fysieke verbetering is, gezellige ervaringen met anderen of een tof schilderij, ik geloof er in dat het leven bestaat uit waarde-creatie. Voor jezelf, of met anderen.

foto3
foto5
foto2

Mijn verhaal

In mijn jonge jaren was ik vooral bezig met ontdekking, gezelligheid en ongezonde dingen. Hoewel ik veel leuke herinneringen hieraan heb overgehouden ging het op een koude winteravond toch mis.

Onderweg naar huis viel ik van mijn fiets en belandde ik in het ziekenhuis. Ik had een hersenbloeding en onderkoelingsverschijnselen. Deze wake-up call had een grote invloed op mijn leven. Het had namelijk ook nog slechter kunnen aflopen. De volgende dag besloot ik daardoor om een 180 graden draai te maken en te stoppen met de slechte gewoontes die ik had opgebouwd.

Ik wilde gezonder gaan leven en me beter in me vel voelen. Om dit te bereiken begon ik met fitness, een dieet en verder wilde ik zo goed mogelijk voor mezelf zorgen. Echter toen ik vervolgens succes bereikte op fysiek vlak merkte ik ook dat andere aspecten van mijn leven gek genoeg ook steeds beter gingen. Ik deed mijn best voor werk en studie en het voelde alsof ik op het pad van 'momentum' zat.

Wat bleek, ik had simpelweg een manier gevonden om mijzelf te activeren voor mijn lange termijn doelen. Ik had een manier gevonden om mijn eigen drijfveren en krachten te activeren voor wat ik wilde bereiken.

In deze tijd begon ik ook met anderen coachen op het gebied van voeding, sport en persoonlijke effectiviteit. Dit was ook de aanleiding om een consultant te worden en praktisch advies te geven waar mensen echt wat aan hebben.

Toen op mijn 21e kreeg ik een enkelblessure en kon ik niet meer sporten. Door postuurproblemen en een break up viel ik terug in slechte gewoontes en denkwijzes. Ik zat niet lekker in me vel en kreeg veel fysiotherapie. Maar niks werkte. Ik wist dat het een mentale uitdaging zou zijn om hier weer uit te komen. Ook moest ik veel dagelijkse oefeningen doen om niet teveel fysieke klachten te hebben, want stilzitten op een stoel de hele dag was een hel voor me. Met trillende spieren en een onrustig gevoel was ik constant in de 'fight' modus in plaats van in rust. Mijn werk kwam hieronder te lijden, omdat ik me niet kon concentreren door de pijn en irritatie. Opnieuw kwam dat gevoel naar boven dat het tijd was voor persoonlijke transformatie. Ik ben toen hard gaan werken aan mijn herstel (fysiek én mentaal) door alles te weten te komen over revalidatie en herstel van blessures. Hierdoor ging het ook steeds beter.

Op mijn 24e verhuisde ik naar Madrid en begon ik daar te werken als consultant. Dit heerlijke Spaanse leventje liet me inzien dat geluk iets is wat je met anderen deelt. Met een Spaanse vriendengroep ervaarde ik ook cultuurverschillen die veel indruk op me maakten. De openhartigheid en sympathie van de mensen en het klimaat gaf me inzicht in een nieuwe identiteit en een nieuw soort leven voor mezelf. Ik was minder gefocust op ambitie en meer op genieten van écht leven. Echter was de baan die ik daar had uiteindelijk te technisch en wilde ik er niet me doorgaan. Dus opnieuw was het tijd om te veranderen om iets te gaan doen waar ik energie van zou krijgen. In deze tijd heb ik tientallen boeken gelezen over persoonlijke groei, positivieve psychologie en gedragsverandering om ook mijn eigen persoonlijke effectiviteit en kennisniveau te verhogen.

Na mijn baan opgezegd te hebben besloot ik om een aantal maanden te reizen in Griekenland, Turkije en Zuid-Spanje. Toendertijd begon ik ook met artikelen schrijven voor Change Catalyst en vorig jaar net voor corona ben ik teruggekeerd naar Nederland. Nu is mijn nieuwe missie om anderen te inspireren om in actie te komen richting duurzame verandering en een betere toekomst.

Daarom help ik mensen in mijn coachingtrajecten met het vinden van hun eigen verandervermogen. Door middel van tools, oefeningen en strategieën is het mijn doel om dit 'veranderproces' gemakkelijk, simpel en inzichtelijk te maken, zodat men controle krijgt over zijn of haar motivatie en levensstijl. Ik zie namelijk te vaak dat men mooie plannen heeft, maar deze vervolgens niet in uitvoering brengt.

Ik denk dat dit ook de essentie is van zelf-ontwikkeling en persoonlijke groei. Jezelf altijd op het juiste perspectief kunnen zetten om te beginnen en iets waardevols te realiseren. Dit is namelijk altijd beter dan niet starten.

Ben je geinteresseerd hoe jij jezelf kan 'katalyseren', of heb je een vraag voor me?

Neem dan contact met me op via onderstaand formulier.