newchangecatalystfinaltransp
longW2T

Gezondheid Masterclass 3: Groente Smoothies

Groente Smoothies zijn ideaal als eerste maaltijd.

Het zorgt voor:

Vocht

Vezels

Vol gevoel

Voldoening

Vitamines en Anti-oxidanten

Groene-smoothie

Waarom een groente smoothie?

Het lijkt misschien wel een gekke manier om je dag te starten met een groente smoothie. Maar toch is dit een verstandige en effectieve manier om af te vallen en gezonder te leven.

1. Door een groente smoothie te nemen volg je het 'Eat The Frog' principe; je begint de dag met iets dat je veel wilskracht kost, waardoor andere activiteiten op de dag niet zo erg meer zijn.

2. Het is een frisse opkikker vol met voedingstoffen en nutrienten die je lichaam goed kan gebruiken (vooral als je nog niks anders gegeten hebt, zoals bij deeltijdvasten). Groentes stimuleren namelijk je darmwerking en dragen bij aan een goede spijvertering.

3. Het zorgt voor een growth mindset omdat je de dag start met een extreem waardevol product voor je gezondheid. Op deze manier ben je ook geneigd om de rest van de dag 'gezond' te leven omdat het anders zonde is.


Hoe maak je een groente smoothie?

groente_groenten_hoeveel

Groente smoothies zijn makkelijk te bereiden. Mijn tip is om veel diepvriesgroenten in huis te hebben, zoals broccoli, bloemkool, boerenkool, wortelen, spinazie, spruitjes, artisjokken, andijvie. Deze zijn direct te gebruiken in de blender. Snijbonen en sperziebonen kan je ook toevoegen, maar deze moet je wel eerst koken.

Daarnaast kan je met wat andere verse groentes deze lijst mooi aanvullen zoals bleekselderij, courgette, komkommer, pastinaak, aubergine en gember. Ook zijn chiazaad en lijnzaad uitermate geschikt om toe te voegen.

blender2f2

De belangrijkste reden om dit te doen

Ik kan me goed voorstellen dat je nog niet helemaal overtuigd bent van het nut of het effect van deze nieuwe gewoonte.

Daarom probeer ik het nog eenmaal met de belangrijkste reden om dit toch te gaan doen.

Het gaat niet om die ene groenteshake. Het gaat niet om de ene keer dat je dit doet.

Het gaat om de kunst van een nieuwe gewoonte aanleren. Het gaat om de consistentie die je over de tijd heen opbouwt. Het gaat om het 'compound' effect wat je creërt, door vast te houden aan je nieuwe idealen.

En laat ik uit ervaring spreken (3 jaar ervaring met groenteshakes, ongeveer 150kg aan broccoli en spinazie verder), zodra je het gewend bent is het helemaal zo slecht nog niet. Het kan zelfs verfrissend zijn en je helpen om iedere dag met nieuw momentum te beginnen.


Groente shakes combineren met deeltijdvasten

Naast de gezondsheidsvoordelen en mentale boost die groenteshakes je kunnen geven kan het ook helpen bij deeltijdvasten.

Bij deeltijdvasten eet je voor een groot gedeelte van de dag niet. De groenteshake kan je hierbij helpen doordat het een vullende shake is. Op deze manier kan je zeker nog 2-3 uur doorgaan zonder solide voedsel te eten, wat je op den duur ook helpt om minder te eten over de gehele dag. Op deze manier is afvallen nog makkelijker.


Ga voor die growth mindset

growthf2

Groeien gaat om 1% beter worden, en dat iedere dag.

Daarom is een groente shake een effectieve strategie, niet alleen om fysiek beter en gezonder te worden, maar ook mentaal.

Het laat je namelijk inzien en realiseren dat er geen easy way is. Er is geen magische pil om het resultaat te krijgen wat je wil krijgen, maar wel een magische shake.

En wat er nodig is is hard werk, doorzetingsvermogen en de consistentie om te doen wat nodig is. Zodat je vitaal en energiek kan leven.

Groeien met een groente shake, zodat je ook kan groeien in het echte leven om je maximale potentie te behalen.