newchangecatalystfinaltransp

Dag 3: Hoe je met inzicht en een success mindset nieuwe resultaten kan behalen

orange banner

Hoe bereik je een Succes Mindset?

pyra345

In de afgelopen twee challenges zijn we aan de slag gegaan met actie en nieuwe gewoontes.

Toch lukt het niet altijd om deze lijn door te trekken tot resultaat en succes. We hebben namelijk allemaal mentale barrieres, twijfels, ongeloof en angsten die ons succes in de weg kunnen staan.

Daarom gaat de challenge van vandaag over succes visualiseren, geloven en behalen. Hierbij ontdek je ook hoe je over persoonlijke valkuilen heen kan stappen en kan stoppen met jezelf saboteren.

Klik hier voor het template voor deze dag van de challenge.

longW2T

Stap 1. Succes visualiseren

Ongeveer 80 tot 90% van onze gedachtes van vandaag zijn ook de gedachtes van gister en van morgen. Dit is een groot obstakel om duurzaam te veranderen, want door altijd hetzelfde te denken krijg je ook altijd hetzelfde resultaat. Daarom is het van essentieel belang om met nieuwe gedachtes aan de slag te gaan en een nieuw toekomstbeeld voor je te zien.

new future

Succes visualiseren heeft doel als doel om in te kunnen zien dat je anders kan acteren, dat je een anders persoon kan zijn. Vergelijk het maar met de radio afstemmen op een radiostation - je kan nooit een FM zender ontvangen als je antennes op AM zijn afgesteld, hoeveel je ook aan de knoppen draait.

Om echt die FM zender te ontvangen moet je ook op FM afgesteld staan. En door met visualisatie van je nieuwe toekomstbeeld aan de slag te gaan zorg je voor een praktische manier 'nieuwe' gedachtes te introduceren bij jezelf. Je input bepaalt je output. Dus start dus vandaag met dromen over de persoon die je wil zijn, de persoon die je na wil streven.

longW2T

Oefening 1. Wie is jouw held of heldin?

Of we gebruiken visualisatie en onze gedachtes als tool om actief ons eigen levenspad te bepalen, of we laten het leven gewoon op ons afkomen.

Beide zijn programmas die we afspelen in ons hoofd. En beide werken. De keus is dus echt aan jou. Wil je een ongeleid projectiel zijn en over gaan op de waan van de dag? Of wil je met gerichte intentie en verbeelding doelgericht naar een nieuwe toekomst werken?

De eerste oefening om deze succes mindset behalen is daarom om jouw toekomstbeeld helder te schetsen in de vorm van een held of heldin. Hierbij moet ik wel eerlijk zijn. Je zal deze persoon nooit 100% worden en dat is oke. Want het geeft ons in ieder geval iemand om na te streven.

couplesupescity

Er is een bekende speech van Matthew McConaughey toen hij de award won voor de beste acteur. Hij vertelde wie zijn held was.

"When I was fifteen years old, I had a very important person in my life come to me and say, “Who’s your hero?” And I said . . . “You know who it is? It’s me in ten years.” So I turned twenty five. Ten years later, that same person comes to me and says, “So, are you a hero?” And I was like, “Not even close! No, no, no.” She said, “Why?” I said, “Because my hero’s me at thirty five.” So you see, every day, every week, every month, and every year of my life, my hero’s always ten years away. I’m never gonna be my hero. I’m not gonna attain that. I know I’m not, and that’s just fine with me, because that keeps me with somebody to keep on chasing. “

Ook in ons eigen leven kunnen we onze held of heldin najagen. Op deze manier baseer je je acties niet op het verleden maar op de toekomst, op wie je wil zijn in plaats van wie je bent.

longW2T

Pak pen en papier (of het template) en beantwoord een x aantal vragen die hieronder staan en je aanspreken. Schets je nieuwe toekomstbeeld, wie je bent, wat je voelt, hoe je acteert.

Wat is jouw transformatieverhaal over 5 jaar? Welke held of heldin zal je zijn geworden?

Hoe voel je je dan door de dag heen?

Wat was de katalysator voor je om succesvol te veranderen?

Wat zal je over 3-5 jaar hebben bereikt?

Wie zal jij inspireren door als held of heldin te spelen?

Wie zal jij helpen om ook een held of heldin te worden?

Hoe zal je omgeving veranderen als jij je eigen held of heldin speelt?

Wat zou de held of heldin tegen jou zeggen in deze moeilijke situatie?

Pak 3 of 4 vragen voor jezelf en maak een verhaal. Dit verhaal ga je namelijk in de rest van deze challenge gebruiken.

longW2T

Stap 2. Succes geloven

hqdefault

Je onderbewustzijn kent geen verschil tussen verbeelding en realiteit. Dit betekent dat een geloof zo sterk kan zijn dat het je ook daadwerkelijk bepaalde krachten kan geven.

Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat mensen zonder verdoving een operatie ondergaan als ze geloven dat ze geen pijn kunnen voelen. Ook is gebleken uit een ander onderzoek dat het mentaal oefenen van basketbal worpen ook daadwerkelijk hielp bij de resultaten. De groep die visualiseerde naast maar 2 keer fysiek te oefenen scoorde bijna net zo goed als de groep die iedere dag in het echt oefende, maar niet deed aan visualisatie.

In andere woorden, jezelf inbeelden dat je succesvol bent en dit nieuwe beeld ook daadwerkelijk voor je zien doet toch echt wat met je brein. Visualiseren en een nieuw geloof creëren kan, als je je er emotioneel mee identificeert, je persoonlijke verandering dus ook versnellen.

longW2T

Oefening 2. De "Swoosh Woosh" methode

cinema

Stel je voor dat je in een grote bioscoop zit in je eentje. Op het scherm speelt zich een zwart-wit video af. Je ziet jezelf met het ongezonde geloof of de overtuiging die je hebt. Dit is het Swoosh gedeelte. Nu is het je taak om dit plaatje te "Wooshen" naar een kleurenbeeld waarin je opeens je eigen held of heldin met de nieuwe overtuiging voor je ziet. Met de juiste ademhaling en een krachtige zin bevestig je naar jezelf dat je deze nieuwe identiteit al hebt gehaald.

"Dit ben ik"... "Dit kan ik"

Beeld je echt in hoe je je zou voelen als je deze held of heldin zou zijn. Want om die persoon te worden zal je deze nieuwe energie en emotie echt een onderdeel van jezelf moeten maken. Dan kan je deze nieuwe realiteit gaan waarmaken omdat je al weet hoe het voelt om zo te zijn.

longW2T

Stap 3. Succes verzekeren

0_bxl9nFDuA4WBDTNZ

De laatste stap om succes te behalen is jezelf verzekeren van succes door falen onmogelijk te maken. Dit bereiken we niet alleen met positieve visualisatie maar ook met negatieve visualisatie.

Het gaat bij negatieve visualisatie er niet om dat je ongeloof creërt in jezelf. Het gaat er om dat je voor je ziet welke dingen jou van je pad af kunnen houden of wat er mis kan gaan.

Op deze manier kunnen we namelijk onze valkuilen tegenwerken. We kunnen problemen en afleidingen zien voordat ze ontstaan. We kunnen hier dan vervolgens ons op voorbereiden, in plaats van dat het als een verassing komt.

Dus wat staat er in jouw weg om je eigen held of heldin te worden?

longW2T

Oefening 3. Premeditatio Malorum

prem

Premeditatio Malorum, oftewel negatieve visualisatie is een methode waarmee je bewust kan worden van alle negatieve dingen die kunnen gebeuren in de toekomst. 'Premeditatio' betekent dat je vooraf mediteert en dingen voor je ziet, en 'Malorum' staat vervolgens voor de 'slechte' gebeurtenissen die kunnen gebeuren.

Dus in plaats van jezelf afvragen wat je moet doen om succes te bereiken gaat negatieve visualisatie om bedenken waarom je je doel niet zal bereiken.

Zijn het afleidingen of verleidingen? Negatieve overtuigingen?
Sociale invloeden of invloeden uit je omgeving?

Het voordeel van deze methode is dat je vooraf al inzicht krijgt in wat er fout kan gaan. Zo ben je indirect ook beter voorbereid en zal je niet meer zomaar verrast worden. Vooral op het gebied van onze persoonlijkheid hebben we bijvoorbeeld valkuilen die ons tegenwerken. Dus wat voor zwaktes of valkuilen heb jij die jouw held of heldin in de weg staan?

orange banner

Succes en resultaat behalen

Met een succes mindset kunnen we richting ons nieuwe toekomstbeeld werken.

Door kleine stappen te nemen bewijzen we aan onszelf dat we deze nieuwe persoon kunnen worden.

Vanuit de gedachte "Dit is niet voor mij of kan ik niet", naar:

"Oke misschien kan ik dit"

"Hey, ik kan en doe het."

Toch kan ik me voorstellen dat jij met iemand wil sparren over je situatie en hoe jij succes kan behalen.

Klik hieronder op de link om een strategiegesprek aan te vragen. Dan gaan we samen bekijken wat voor inzicht jij nodig hebt om optimaal te presteren.